Promenada inimilor

Vezi album

   Rotary Club Craiova, împreună cu partenerii: Primăria Craiova, Inspectoratul Scolar Dolj, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dolj, Fundatia Romana a Inimii, Forumul National de Preventie, Asociatia de Sprijinire a Cardiologiei din Oltenia, continuă programul „Promenada Inimilor”, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, organizând un Cros pe traseul Mc Donald’s - Piata Prefecturii in data de Duminica 22 septembrie 2019, intre orele 9.00 – 13.30.

  Participanţii se vor întâlni Duminica, 22 septembrie 2019 începând cu ora 09.00, în zona Mc Donald’s.
  „Crosul Inimii” se va organiza pe doua categorii de varsta, sub 16 ani si peste 16 ani , fete si baieti. Promenada inimii (miscare prin plimbare) va intregi miscarea pentru sanatatea inimilor.

  In Piaţa „Mihai Viteazul”din Craiova se vor organiza:
- Festivitatile de premiere ale castigatorilor crosului inimii, pe categorii de varsta
- Craiova dansează în stradă; gimnastică şi recuperare medicală
- Un circuit cu trotineta electrica si bicicleta electrica (produse la Craiova).
- Medicii sunt alături de noi - puncte de control medical, cadiologic, tensiune, etc.

  Fundatia Romana a Inimii (FRI) si Societatea Romana de Cardiologie au lansat in 2013 in Romania “Promenada Inimilor”, program initiat de Fundatia Irlandeza a Inimii, implementat cu succes in peste 10 tari europene. 

  Proiectul "Promenada Inimilor" este un concept simplu si inovator, avand scopul de a incuraja publicul de toate varstele si preocuparile sa mearga pe jos pentru a-si mentine sanatatea. 
  Acesta a fost implementat in Romania cu ajutorul cluburilor Rotary, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. 
  În 2013, la eveniment au participat mii de persoane din 25 de orașe, in 2017 zeci de mii de persoane din 33 de orase iar in 2018 numarul oraselor implicate a ajuns la 35.

  În Craiova, evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, peste 700 de craioveni alăturându-se evenimentului în 2014 si 300 de persoane (pe o ploaie torentiala) au fost prezente la evenimentul din 2015, respectiv peste 350 persoane in 2016.

  Invităm locuitorii Craiovei la mișcare şi promovăm un stil de viaţă sănătos, menit să protejeze sănătatea inimii şi a întregului corp.

  Membrii Rotary Club Craiova subliniaza: „Avem o inimă care ne servește credincioasă şi pe care trebuie să o respectăm. Încercăm să tragem un semnal de alarmă într-o manieră atractivă, sa promovăm un stil de viaţă sănătos si să avem grijă de comunitatea în care activăm".
  Domnul Doctor Militaru, renumitul cardiolog, completeaza: „Lansăm locuitorilor Craiovei - copii, adulţi şi seniori - invitaţia de a spune: noi ne punem inima la treabă! Promenada inimilor înseamnă o cultură a vieţii în sănătate, a mişcării în toate formele sale. Cu această ocazie, reamintim autorităţilor locale şi publicului importanţa miscarii ca o componenta esenţială a unei vieţi sănătoase, a mobilităţii urbane durabile şi a deplasarii pietonale".