Promenada inimilor

Vezi album

  Rotary Club Craiova, împreună cu partenerii: Primăria Craiova, Inspectoratul Scolar Dolj, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dolj, Fundatia Romana a Inimii, Forumul National de Preventie, Asociatia de Sprijinire a Cardiologiei din Oltenia, a continuat programul „Promenada Inimilor”, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, organizând un Cros pe traseul Mc Donald’s - Piata Prefecturii astazi, Duminica 22 septembrie 2019, intre orele 9.00 – 13.30.

   „Crosul Inimii” a fost structurat pe trei categorii de varsta, masculin si feminin:
  - sub 12 ani, 
  - intre 12 si 18 ani 
  - peste 18 ani
   Promenada inimii (miscare prin plimbare) a intregit activitatea pentru sanatatea inimilor.

  In Piaţa „Mihai Viteazul”din Craiova s-au organizat:

  *** Festivitatea de premiere a castigatorilor crosului inimii, pe categorii de varsta. 
  Pentru castigatori au fost acordate diplome, medalii, vouchere Decathlon, tricouri semnate de catre jucatoarele echipei de handbal Sport Club Municipal Craiova si de catre jucatorii echipei de fotbal Club Sportiv Universitatea Craiova si antrenorul acesteia, Victor Piturca. De asemenea, au fost acordate diplome de participare pentru toti participantii la cros si la promenada.
  *** Craiova dansează în stradă; gimnastică şi recuperare medicală
  *** Un circuit cu trotineta electrica si bicicleta electrica (produse la Craiova).

  Medicii au fost alături de noi, instaland puncte de control medical, cadiologic, tensiune, etc.

  Fundatia Romana a Inimii (FRI) si Societatea Romana de Cardiologie au lansat in 2013 in Romania “Promenada Inimilor”, program initiat de Fundatia Irlandeza a Inimii, implementat cu succes in peste 10 tari europene. 

  Proiectul "Promenada Inimilor" este un concept simplu si inovator, avand scopul de a incuraja publicul de toate varstele si preocuparile sa mearga pe jos pentru a-si mentine sanatatea. 
  Acesta a fost implementat in Romania cu ajutorul cluburilor Rotary, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. 
  În 2013, la eveniment au participat mii de persoane din 25 de orașe, in 2017 zeci de mii de persoane din 33 de orase iar in 2018 numarul oraselor implicate a ajuns la 35.

  În Craiova, evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, peste 700 de craioveni alăturându-se evenimentului în 2014 si 300 de persoane (pe o ploaie torentiala) au fost prezente la evenimentul din 2015, respectiv peste 350 persoane in 2016.

  Membrii Rotary Club Craiova au incercat sa traga un semnal de alarma într-o manieră atractivă, promovand un stil de viaţă sănătos in comunitatea în care activeaza.
  Doctorul Constantin Militaru, renumitul cardiolog, prezent la eveniment, considera ca „Promenada inimilor înseamnă o cultură a vieţii în sănătate, a mişcării în toate formele sale. Cu această ocazie, reamintim autorităţilor locale şi publicului importanţa miscarii ca o componenta esenţială a unei vieţi sănătoase, a mobilităţii urbane durabile şi a deplasarii pietonale".