Rotary Club Craiova susține Excelența în Comunitate

Vezi album

Cea de-a doua ediție a Galei Rotary Susţine Excelenţa în Comunitate - eveniment caritabil  dedicat strângerii de fonduri pentru programele şi proiectele Rotary Club Craiova - a oferit  craiovenilor o seară minunată, cu multă bucurie, admirație și aplauze pe măsură.  În cadrul evenimentului au fost premiaţi tineri şi profesioniști consacrați ai Craiovei, care odată cu trecerea timpului şi-au pus amprenta în susţinerea calităţii şi dezvoltării oraşului. Domeniile pentru care au fost premiaţi craiovenii au fost educaţie, sănătate, cultură şi dezvoltarea comunităţii. 

Între momentele de decernare a premiilor, încântător prezentate de Andrada Cojocaru și Gabriel Balica, Opera Română Craiova a prezentat un spectacol de-a dreptul impresionant și emoționant, oferind celor peste 350 de participanți un cadou muzical de înalt nivel artistic. 

Pe scenă s-au aflat: la pupitrul dirijoral - maestrul Alexandru Iosub, soliști - soprana RenataVari, tenorii Florin Ormenișan și Ioan Cherata alături de orchestra și corul Operei Române Craiova, artiști de excepție ce au reușit să creeze un adevărat univers vibrant. 
La secțiunea educaţie au fost premiați elevul Dan Mirea de la Colegiul Național “Frații Buzești” - de trei ori medaliat cu aur și argint la olimpiadele internaționale și directorul aceluiași colegiu - prof. Zamfirică Petrescu ai cărui elevi au câştigat premii la toate concursurile, pe toate continentele, la toate materiile. 

Premiile de excelență în sănătate au fost primite de Constantin Militaru, medic primar cardiolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova și un excelent susținător al proiectelor dedicate comunității - în special, “Promenada Inimilor” și unui tânăr medic chirurg - Theodor Dumitrescu care se bucură deja de respectul și admirația comunității craiovene. 

În domeniul culturii au fost premiați profesorul universitar doctor Ion Deaconescu, preşedinte al Academiei Internaţionale “Mihai Eminescu”, și directorul Festivalului Internațional Shakespeare - Emil Boroghină, personalități marcante ale culturii la nivel local, național și internațional.

Laureații secțiunii dezvoltarea sustenabilă a comunității au fost Han in’t Veld - managerul Netrom - un olandez care este și craiovean și rotarian și care de mai bine de 6 ani susține programul de burse pentru elevi al Rotary Club Craiova și Asociația Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 reprezentată de Primarul Craiovei - Lia Olguța Vasilescu.

Trofeele Rotary Club Craiova pentru Gala Rotary Susține Excelența în Comunitate au fost realizate de reputatul sculptor și grafician Lucian Irimescu.