Vise devenite realitate - Centre informatice

Vezi album

Proiectul a demarat printr-un parteneriat Rotary Club Craiova si Rotary Club Costa Mesa din SUA, constituit intr-un maching-grant si a constat in amenajarea a 12 centre informatice dotate cu cate 3 calculatoare, licente software, dictionare pentru limba engleza, carti in format listat si in format virtual, pe CD ROM. 
Membri Rotaract si Interact Craiova organizeaza activitati de networking, concursuri, prezentare de evenimente din viata scolii si comunitatilor localale.
Centrul nodal se afla la Biblioteca din Filiasi. 
Scopul proiectului este de a crea un mediu de comunicare pentru elevi, posibilitatea lucrului in internet, sa citeasca si sa invete limba engleza. 
Copii vor comunica intre ei, intre diferitele localitati si scoli, isi vor impartasi experiente, vor participa la concursuri pe diverse tematici ce se vor lansa. Intr-o etapa ulterioara centrele create vor fi puse in direct contact cu centre similare.
Inaugurarea retelei de centre a avut loc la Filiasi, in data de 19 Noiembrie 2010, in prezenta reprezentantilor RC Craiova si RC Costa Mesa, numerosi elevi, directori de scoli, Administratie Locala, presa.