Clubul de IT – Prezentarea rezultatelor, Craiova 15 Iunie si Slatina 16 Iunie

Vezi album

Computer Science for All Romanian (CS4All-RO) - IT Club Project este o initiativa comuna a Universitatii din Auburn, SUA (prin Daniela Marghitu, Profesor Universitar, originala din Craiova), Rotary Club Craiova si ARIES – Asociatia Romana a Industriei de Electronica si Software, Filiala Oltenia.
Computer Science for All (CS4ALL) a fost lansat in SUA in 2012 ca un proiect de formare colaborativa intre Auburn University, Rochester Institute of Technology, Carnegie Mellon University, si TERC formata de NSF CE 21 awards.  
In Romania, proiectul si-a propus sa formeze competente aplicative la elevi, in domenii IT. S-au format 12 Cluburi de IT la 7 Licee din Craiova si Slatina. S-au inscris 240 elevi din clasele 9-11, doritori sa capete noi competente aplicative.
In prima faza s-a realizat un "training for trainers" de catre Daniela Marghitu, de la Universitatea din Auburn, SUA. S-a predate fiecarui Club participant cate o documentatie de utilizare – Alice si App Inventor. 
S-a dezvoltat o platorma informatica pentru predare si exercitii, elevii fiind formati pentru utilizare. 
In faza a 2-a, Profesorii coordonatori au predate, fiecare la Liceul pe care l-a reprezentat, la grupe selectata. Daniela si alti specialisti din SUA si Romania au intervenit cand a fost cazul, prin Skype. 
La sfarsitul perioadei de predare teoretica s-a facut o evaluare a elevilor si au fost depuse exercitii practice, pe idei ale fiecarui elev. Aceste exercitii au fost evaluate de 3 experti americani.
La sfarsitul cursurilor s-au inmanat diplome, recunoscute de Universitatea Auburn din SUA, ARIES Oltenia si Rotary Club Craiova. Elevii evidentiati vor fi pusi in contact cu elevi din SUA, absolventi ai aceluiasi curs. Cele mai bune exercitii vor fi incluse in Canalul de You Tube al Auburn University si promovate in toata lumea.
Profesorii indrumatori vor primi un raport de evaluare din partea evaluatorilor americani, care va prezenta stadiul, nivelul cunosterii si propuneri de imbunatatire a calitatii pregatirii aplicative.
In final au depus exercitii, toate apreciate de catre evaluatori, un numar de 67 elevi de la 7 Cluburi reprezentand 4 Licee din Craiova si Slatina. Exercitiile au fost o placuta surpriza, multe dintre ele innovative, cu idei care au aratat gradul inalt de gandire al elevilor.
Ca si curriculum s-a folosit “Alice” dezvoltat de Carnegie Melon University, pentru care Cluburile participante au primit licenta de utilizare (gratuit). 
Din toamna vor continua cursurile inclusiv pe platforma “App Inventor” dezvoltata de Google and MIT, Cluburile participante primind déjà documatatia si licentele de utilizare (gratuit). Speram sa ni se alature mai multi organizatori locali, Cluburi Rotary.
Festivitatea de premiere, ce a avut loc la Craiova si Slatina, a prilejuit si un schimb de opinii si puncte de vedere pentru imbunatatirea si coerenta cursurilor, adaptarea necesitatilor elevilor. 
Daniela Marghitu: Sunt super mandra de toti studentii si profesorii care au participat in acest program pilot in orasul meu natal, Craiova. Sunt extrem de recunoscatoare tuturor organizatorilor si sper si eu, din toata inima, ca din ce in ce mai multi profesori si elevi ni se vor alatura! Astept cu nerabdare vizita in orasul si tara mea natala pentru a analiza cum continuam!
Liliana Schiopu, Profesor coordinator: Va multumesc pentru extraordinara oportunitate! De asemenea, vreau sa le multumesc si elevilor mei care s-au implicat in acest proiect, care m-au facut mandra de a le fi profesor si care au realizat aplicatii minunate in Alice!