Daruieste o carte

Vezi album

Interact Club Craiova cu sprijinul Radio România  - Târgul de carte Gaudeamus și Rotary Club Craiova organizează în perioada 25 februarie - 01 martie 2015 în cadrul Caravanei Gaudeamus Craiova, ediția XIV-a, Teatrul Național "Marin Sorescu" proiectul Dăruiește o carte pentru bucuria unui copil.
 
Scopul proiectului este oferirea de cărți copiilor din învățământul primar și gimnazial aflați în centre de plasament sau provenind din familii cu posibilități reduse din Craiova și localitățile limitrofe și, în același timp, crearea și dezvoltarea bucuriei de a citi pentru acești copii. Sunt multe localități în care nu există biblioteci, iar posibilitățile financiare ale părinților de a cumpăra cărți sunt limitate.
 
Ne dorim să fim alături copiilor de vârsta noastră care nu pot avea o carte și să le oferim acestora plăcerea de a citi și de a descoperi lecturile copilăriei așa cum o facem și noi. Accesul la lectură și la cunoaștere pentru toți copii ar trebui să fie la fel. Dar nu este. Sunt mulți copii care nu s-au mai bucurat de o carte de multe vreme, iar cu un gest simbolic de a dona o carte se poate împli un vis.
 
Știm cu toții că lectura individuală poate fi suportul dezvoltării personale. Fiecare copil are dreptul la performanțe și la atingerea propriilor standarde și idealuri. Dar, de multe ori, copii cu potențial deosebit și dorință puternică de învățare nu-și pot atinge obiectivele din cauza situației materiale. Proiectul face parte din programul Rotary Club Craiova susține calitatea în educație.
 
Editurile și librăriile participante la Târgul Gaudeamus, dar și vizitatorii pot dona cărți pentru acești copii contribuind, astfel, la susținerea educației și culturii pentru acest segment defavorizat.
 
Noi și Dumneavoastră ne aflăm în fața unui demers comun de susținere a copiilor din comunitatea noastră și considerăm că ajutând pe alții ne ajutăm pe noi înșine. Cu voi alături, putem realiza chiar mai mult.
 
Identifică standul Interact - Rotary Craiova și donează o carte pentru bucuria unui copil.
 
Vă mulțumim!
 
Andrei Spulbăr - elev Colegiul Național "Frații Buzești" Craiova,
coordonator proiect
 
Interact Club Craiova este un service-club pentru tinerii cu vârste între 12 și 18 ani sponsorizat de Rotary Club Craiova. Aici tinerii participă la proiecte dedicate comunității prin care urmăresc, printre altele, promovarea respectului şi ajutorului față de oameni.
 
 
Sursă articol: http://www.craiovaculturala.ro/ro/media/stiri/stiri-craiova/daruieste-o-carte-pentru-bucuria-unui-copil-la-gaudeamus_s300/
 
http://www.editie.ro/articole/actualitate/daruieste-o-carte-pentru-bucuria-unui-copil.html
 
http://www.oltenasul.ro/rotary-club-craiova-daruieste-o-carte-pentru-bucuria-unui-copil/
 
http://www.gds.ro/Local/2015-02-25/craiova-daruieste-o-carte-pentru-bucuria-unui-copil,-la-gaudeamus/
 
http://www.ziare.com/craiova/stiri-actualitate/rotary-club-craiova-daruieste-o-carte-pentru-bucuria-unui-copil-5331201
 
http://www.ultimele-stiri.eu/articol/craiova-druiete-o-carte-pentru-bucuria-unui-copil-la-gaudeamus/685088
 
http://www.radiocraiova.ro/daruieste-o-carte-pentru-bucuria-unui-copil/