Implică-te! Fii și tu voluntar!

Vezi album

5 decembrie este Ziua Internațională a Voluntarilor. In prag de Mos Nicolae ne-am dorit sa sprijinim copiii defavorizati din zona Filiasi.
În anul 1985 Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 5 decembrie Ziua Internațională a Voluntarilor, sărbătorită de atunci în întreaga lume. Ziua de 5 decembrie este sărbătorită în România începând cu anul 2000.
Am avut alaturi Asociaţia Fraţii Racoţeanu din Filiaşi, cu care am mai realizat si alte proiecte in beneficiul comunitatii locale dar si Primarul orasului Filiasi, directori de scoli. Numele Clubului Rotary, a fost evocat cu respect si colegialitate. Multumim Clubului Rotaract Craiova pentru contributie si participare.
Ne-am propus să organizăm activităţi prin care să formăm copiilor, deprinderi şi capacităţi în acord cu solicitările specifice noilor realităţi sociale: spirit democratic, spirit de iniţiativă, abilitati despre IT, încredere în forţele proprii, toleranţă şi respect pentru ceilalţi, perseverenţă, spirit de răspundere, respect pentru normele sociale.
Orice activitate desfăşurată în școală constituie o lecţie de viaţă. 
Anul acesta am inițiat proiectul ”Implică-te! Fii și tu voluntar!”. Ne-am propus să strângem hăinuțe, încăltăminte, dulciuri pentru 320 copii. Le-am ambalat frumos în cutii și le-am dăruit, cu mult drag, copiilor din satele Fratoștița, Rudari si Racari si din Scoala Gimnaziala Filiasi (care i-au colindat pe toti colegii din scolile satesti).
Ne-au primit cu mare bucurie, cu un cor de colinde traditionale zilei de Mos Nicolae, cu fete pline de incredere si bucurie.