Tabara RYLA Multi-District CFC 2019, Muntele Olymp, Grecia, 2-4 August 2019

Vezi album

In perioada 2 – 4 August, langa Thessaloniki, pe Muntele Olimp, Grecia, a vut loc tabara RYLA, sub egida Rotary, Twinningului CFC – Cultura – Prietenia – Cooperare, Romania – Bulgaria – Grecia – Serbia si sloganul “Conduceti mitul”. 
Sesiunile de training pentru creare de noi lideri în Balcani, realizate prin puterea exemplului zeilor antici, întâlnirea cu prietenii dragi cu experiență, dorinta acestora de a transfera cunostinte catre cei tineri a fost o mare reusita. Am primit convingerea ca putem avea lideri ai comunitatii in masura formarii acestora. 
Programul de training, locul desfasurarii, lectorii din Bulgaria, Romania, Grecia, Serbia, temele alese, modul de interactiune, exemplul si lectiile predate de zei mitologici, interesul aratat de tineri, dar si programul de relaxare si networking au creat o atmosfera de prietenie.
Am pornit de la realitatea istorica inceputa pe Muntele Olimp, prin care, la inceputuri, liderii omenirii si ai comunitatilor au fost zeii. Fiecare zeu, s-a prezentat si-a spus istoria, cum a condus comunitatea si a dat exemple de urmat, pilde Rotariene, tinerilor din Interact si Rotaract.  
Poze, prietenii, imbratisari, promisiuni, schimburi de adrese si date de contact. 
Au fost prezente cca 60 persoane, membri Rotary, Rotaract, Interact persoane cu experienta, PDG Bulgaria, PDG + DG Serbia, DG + DGE Grecia, AG si PAG Romania, presedinti de Cluburi. 
Am transmis un cald salut Rotarian din partea Districtului 2241, a DG Marian Neagoe.
In cadrul intenirii CFC am conturat agenda de colaborari, evenimente, proiecte, am avut un schimb de opinii cu DG, PDG, Presedinti de Cluburi, prezenti. 
Din D2241 au participat 4 membri Interact, 2 aspiranti Interact, membrii ai Fotoclubului ce va expune in Octombrie la Thessaloniki, si 5 membri ai Clubului Rotary din Craiova, inclusiv Presedintele Clubului. 
Au fost primiti noi membrii ai Clubului Rotary Anatolia din Thessaloniki.
Cu aceasta ocazie, am transmis invitatia pentru Expozitia de Fotografie Craiova – Thessaloniki, “Sa ne cunoastem comunitatea” ce va fi organizata in luna octombrie la Thessaloniki. 
Am discutat viitoare proiecte de cooperare in cadrul CFC. Cu multa placer am sustinut intrarea in twinningul CFC, ca membru, al Clubului Ramnic din Ramnicul Valcea.
Se doreste intensificarea cooperarii in Balcani, inclusiv prin proiecte multi-district.
S-a stability ca urmatoarele tabere Ryla sa aiba loc in Romania, Ryla 2020, la Ramnicu Valcea – cand vom sarbatori 10 ani de CFC si 10 ani de la prima tabara Ryla multidistrict, respective in Serbia Ryla 2021.