Dinti frumosi – dinti sanatosi

Vezi album

Proiectul a fost realizat de Clubul Rotary Craiova, in parteneriat cu Clubul Rotary Costa Mesa, Los Angeles, SUA si Asociatia Children Aid and Development. 
Implementarea se desfasoara incepand cu octombrie 2009, bi-anual, primavara si toamna-iarna fiind sprijinit de cabinet private precum si de Facultatea de Stomatologie Aceasta a realizat si un studiu la nivelul judetului Dolj. Pana in mai 2011 au fost sprijiniti prin control si tratament dentar peste 600 copii, in principal din clasele primare si gimnaziale. 
Proiectul a oferit acces gratuit al copiilor la un control dentar, dar si informarea acestora privind importanta igienei orale si modul corect in care aceasta se pastreaza. Consultatiile au fost facute de medici specialisti din Romania si Olanda.
Actiunea a beneficiat si de sprijinul Procter & Gamble care a pus la dispozitia copiilor in mod gratuit obiecte necesare igienei orale. 
Copii au primit un flyer cu sfaturi ale medicilor stomatologi precum si carti de colorat si creioane, au facut puzzle, au desenat. Tuturor copiilor li s-au facut fise la clinica si au fost luati in evidenta. 
Dupa controlul dentar o parte din copii au plecat in parc si la cofetarie. Pana la ora 16:00, satenii erau deja "informati" despre proiectul nostru, si foarte recunoscatori. Ba chiar ne-au intrebat cand ii controlam si pe copiii mai mari si chiar si pe adulti. 
Membrii Rotary participanti, medicii din Bucuresti si Olanda au fost foarte impresionati de raspunsul celor de la Rudari, zona cu adevarat defavorizata, care sunt foarte receptivi la oportunitatile destul de putine care li se ofera. In afara de scoala si de control dentar si ceva jucarii, speram sa putem face chiar mai mult pentru ei.