Promenada Inimilor

Vezi album

Duminică, 28 septembrie 2014 Asociația de Sprijinire a Cardiologiei din Oltenia și Rotary Club Craiova împreună cu partenerii lor au invitat locuitorii Craiovei la mișcare organizând Crosul Inimii și  promenada Inimilor și îndemnând, astfel, membrii comunității la un stil de viaţă sănătos, menit să protejeze în special sănătatea inimii.
 
În mesajul său către participanți, reputatul specialist în cardiologie dr. Constantin Militaru preciza: "am organizat aceste evenimente cu scopul de a ne aminti nouă, tuturor, că avem o inimă care bate cu regularitate în pieptul nostru, care ne servește credincioasă și de care trebuie să ținem cont, cu atât mai mult cu atât foarte mulți concetățeni au o inimă bolnavă. Încercăm, astfel, să tragem un semnal de alarmă într-o manieră, sperăm, atractivă în așa fel încât fiecare dintre noi să știe că are o inimă pe care trebuie să o respecte. Mișcarea este legea vieții, iar noi am fost creați să ne mișcăm, nu să stăm".
 
Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, peste șapte sute de craioveni – copii, adulţi şi seniori - care au îmbrăcat tricourile și au spus: noi ne-am pus inima la treabă!
 
Premiile, realizate manual de elevii de la Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova - bursieri ai Rotary Club Craiova, au fost primite de către cel mai tânăr participant și cel mai vârstnic participant, un distins senior de 101 ani care ne-a povățuit să ne iubim inima.
 
Frumoasa zi de septembrie, cu cros și promenadă dedicate inimii s-a încheiat cu un emoționant spectacol oferit participanților de către Opera Română Craiova și intitulat sugestiv Anotimpurile